Är du på jakt efter den senaste lotto dragningen eller lottodragning i tv4?

Du har säkert någon gång spelat på lotto och kanske även tittat på lottodragning i tv4? Varje onsdag och lördag är det nämligen lotto dragning i tv4 och flera hundra tusen svenskar sitter förväntansfulla och håller tummarna.

Hur började lotto egentligen?

Lotto är ingen ny uppfinning utan har sina rötter ända tillbaka till 1500-talet och Italien. Här började man nämligen spela en lottoform som än idag spelas varje lördag, och spelet spred sig senare över hela Europa och över till USA. 1980 startade Svenska Spel lotto under organiserade former i Sverige och har monopol på lotterispel inom Sveriges gränser. Svenska Spel sänder sin lottodragning i TV4 två gånger i veckan. I det vanliga lottot ska du dra 7 nummer från totalt 35 stycken och hoppas att det är just dina nummer som dyker upp i tv-rutan under lottodragningen på Tv4. Har du riktigt tur gör de det, samt att du även är ensam om att ha prickat in dessa nummer så att du får behålla hela vinsten själv.

Vill du vinna Drömvinsten i Svenska Spels lottodragning i TV4 gäller det att i tillägg ha prickat in 2 korrekta nummer på lotto med joker. Drömvinsten lanserades 2005 och är en hisnande summa på garanterade 75 miljoner som växer för varje vecka som ingen lyckas ta hem den. Drömvinsten från Svenska Spel har inget övre tak, vilken innebär att du har chans på enorma summor då och då. I 2010 vann en person ensam hela 210 miljoner svenska kronor!

Hur gör man för att spela på Svenska Spel lotto?

För att spela på lotto och följa den spännande lotto dragningen i Tv4 kan du antingen spela hos något av Svenska Spels ombud, vanligtvis kiosker. Det går också fint att spela direkt på Svenska Spels hemsida. För att spela måste du ha ett konto, detta kan du registrera direkt eller när du har fyllt i alla nummer och klickar på Betala-knappen.

Lotteriet är i Flash format, vilket innebär att du måste ha en flash-spelare på din dator, men det är gratis och mycket enkelt att ladda ner om du skulle råka vara utan. Välj dina nummer, klicka i hur mycket du vill spela för och eventuellt lotto med joker för att ha en chans på Drömvinsten. Du väljer också om du vill spela på lotto 1, eller lotto 1 och 2, vilket innebär två olika rader.

Spela på andra lotterier än Svenska Spel

Givetvis finns det många andra lotterier att välja mellan, även om Svenska Spel har monopol på den svenska marknaden, så du behöver inte bara följa med på lottodragning i tv4. Tack vare internet är chanserna goda för att hitta ett annat lotto som passar dig bättre, som exempelvis Lotto Li från Liechtenstein eller Pluslotto som har blivit mycket populärt på sista tiden. Var inte rädd för att spela på annat än bara Svenska Spel lotto, då det finns ännu mer pengar i potten i utländska lotterier. På Pluslotto och Lotto Li börjar till exempel jackpot vinsten på hela 200 miljoner svenska kronor, vilket gör att Drömvinsten i Svenska Spels lottodragning i tv4 ter sig lite tunn…