Öka dina chanser till hisnande vinster genom att spela på lotto med joker. Sedan 1980-talets början har Svenska Spel delat ut mer än 1600 miljonvinster och fler blir det för varje år som går. 2005 lanserades Drömvinsten och tog spelandet till en helt ny nivå här i Sverige, då den garanterade prissumman låg på 75 miljoner kronor.

Hur lotto med joker fungerar

Svenska Spel lotto är det lottospel som vi spelar mest här i Sverige, men det finns så klart många andra att välja mellan. Av lotto online finns exempelvis Lotto Li och PlusLotto, vilka bägge har stora vinster i potten. I övrigt har du säkert hört talas om Keno som är en typ av lotterispel, Bingolotto, Viking Lotto och många andra. I Svenska Spel lotto kan man bland annat erbjuda lotto med joker, i tillägg till den vanliga lottoraden. I den vanliga lottoraden från Svenska spel väljer du ut 7 nummer av 35 möjliga. Vill du i tillägg spela på lotto med joker väljer du ut ytterligare 4 nummer mellan 0 och 9 och kryssar i jokern. Har du den stora turen att få både 7 rätt på den vanliga lottoraden och minst 2 rätt på joker, har du tagit hem storvinsten!

Den största vinsten hos Svenska Spel lotto lanserades i 2005 och heter Drömvinsten. Medan de vanliga lottovinsterna hos Svenska Spel börjar på 1 miljon, börjar Drömvinsten på hela 75 miljoner! Dessutom fungerar Drömvinsten som en jackpot och växer allstå med ett par miljoner för varje vecka som ingen vinner den. Det innebär att den kan komma upp i hisnande summor. I 2010 var det en ensam spelare som vann 216 miljoner på lotto med joker hos Svenska Spel!

När är det lotto dragning för lotto med joker?

Svenska Spel har lotto dragning två gånger i veckan, på onsdagar och på lördagar. Varje lottodragning dras två lottorader, samt joker. Lottodragningarna går på Tv4 på kvällen, du hittar de exakta tiderna i tv-tidningen. Skulle du missa lotto dragningen kan du alltid hitta den rätta lottoraden även på Svenska Spels hemsida eller i vissa tidningar.

Drömvinster runt om i världen

Det finns som sagt andra lotto än just Svenska Spel om du ger dig ut på internet och letar. Pluslotto och Lotto Li är utmärkta exempel på lotto online där det finns enorma summor i potten. På bägge dessa lotterier kan du nämligen vinna 200 miljoner svenska kronor om du tar hem deras jackpot!En del av omsättningen hos Pluslotto och Lotto Li går dessutom till Röda Korset, vilket betyder att du även bidrar till välgörenhet när du spelar.