Lotto.se är en mycket eftertraktad område i Sverige som för här upptas av Lotto Idrott Italia som är Italiens största avtryck för sportkläder samt sportskor. I Italien betyder Lotto ”mycket” och har ingen förhållande till den spelform vi älskar så innerligt här i norr.

Lotto är nämligen i Sverige förknippat med spel och ehuru ordet härstammar från italienskan så är det idag väldigt integrerat i det svenska. Ända sedan 1500-talet har man använt termen Lotto i hasardspelsammanhang. Lotto.se är nämligen ett domännamn många inom spelbranschen skulle ämna placera vantarna på, men är nämligen upptaget av det italienska klädmärket.

Oz Lotto resultat behöver man inte sitta och rätta, det kommer hem via e-post, mycket bekämt.

Svenska Spels Lotto introducerades på marknaden 1980. Grundkonceptet är att man skall välja ut 7 akt av alltsammans 35. Lotto konklusion presenteras i enlighet med traditionen varje lördag, men på senare år drar man Lottovinnare även på onsdagar.

När man lirar på Lotto så kan man bevaka på att också spela på Joker. När man slår vad dessa två i kombination så har man möjlighet att vinna Drömvinsten som är som en slags Lotto Jackpott, men då måste man ha 7 rätt på sin Lottorad och ett par på Jokern. Högsta Drömvinsten i Svenska Spels historia delades ut i mars 2010 och var på 214,6 miljoner kronor.

Sannolikheten att vinna Drömvinsten på Lotto är enormt låg, det handlar om att man skall vara en på mer än 6 miljoner. Men skam den som låter låga odds stå i ens gata, för somliga vinner ju minsann! Den Internetvane spelar på Oz Lotto i stället där man inte behöver vinna på en lottorad och en lott samtidigt och där vinsterna är betydligt högre (man vinner i AU dollar, företaget är börsnoterat och helt säkert).

Hävdvunnen Lotto är ett antikt spel där man köper brickor som i förväg har numrerade rutor. Dessa rutor fyller man sedan i med sina egna nummer samt någon design av slumpmetod används för att avgöra vilket resultat Lotto spel får. Ofta använde man fordom kulor som man märkte med nummer och slumpade upp ur en påse.

Den som inte lirar kan inte vinna, det är mycket enkelt. Men alla som slår vad vinner inte, långt ifrån. Spelande ger en aning extra spänning i vardagen samt det är många som verkligen gillar denna krydda, men för ett litet antal blir spelandet en belastning. Allt fler fastnar i olyckliga spelberoenden (det är en obotlig sjukdom och skall tas på allvar) med social samt ekonomisk armod som effekt. Så vinn på Lotto, eller inte, men se till att det är själva spänningen som lockar och att du kan låta bli att satsa om kassan ekar innehållslös. Ett bra förslag är att avgöra för hurdan mycket pengar man ska lägga på att spela Lotto var månad samt sedan strikt hålla sig till det. Tilläggas bör att Lotto veckolotto är det säkraste att spela med hänsyn till spelmissbruk. Dom farliga spelen sker i realtid, som Bingo (ja, kanske det farligaste) och enarmade banditer, idag kallas dom vanligen slotmaskiner.

Lotto spelas inte bara i Sverige, men termen är förhållandevis svensk. Den förekommer oxå utomlands men på engelska är termen Lottery mer begagnad.

Man kan rätta lotto raden vid TV4s livesändningar på onsdagar samt lördagar, men oxå i efterhand på text-tv eller på nätet. På lotto.se kan man i vilket fall som helst inte vare sig spela eller rätta lottoraden, men är man sugen på nya sportskor så har man kommit rätt.