Lotto resultat är ett populärt teveprogram ur TV4s tablå. Dragningarna från veckans lottospel sker på lotto lördag kl. 19.55 samt onsdag kl. 18.25 då hundratusentals folk sitter redo med sin kupong i hopp om att vinna på lotto.

Lotto är en mycket omtyckt spelform från Svenska Spel, faktum är att det är Lotto som i tillsammans med andra nummerspel som Keno, som drar in mest pengar i omsättning av alla spel. Möjligen är det för att lotto är ett enormt kravlöst spel som inte kräver ett litet antal kunskaper hos spelaren för att förbättra hans alternativt hennes odds. Det skall bara väldigt mycket tur till för att man ska kamma hem en jackpott värd att ange.

Om man spelar på lotto så kan man ibland samtidigt spela på Jokern samt därmed hava chans att vinna lotto jackpot – alternativt Drömvinsten, som den kallas. Drömvinsten skänker alltid en individuell spelare vinstbelopp på över 75 miljoner kronor. Det är väl snålt när man skall ha både ett lottnummer och en lottorad på samma gång. Därför spelar allt fler på börsnoterade Oz Lotto i US i stället med jättelika jackpottar i AU-dollar.

Oz Lotto resultat behöver man inte sitta och rätta, det kommer hem via e-post, mycket bekvämt. Klicka på bilden och spela 2 rader helt gratis.

Vad är det då som gör att så många älskar att spela på lotto? Främst och främst finns det nog en djupt önskan i de flesta av oss att plötsligt få en enorm mängd pengar, utan större insats eller ansträngning. Vissa är mer optimistiska än andra och många antar att de bär på tur som en fin dag kommer att slå till. Uttrycket ”spelar man inte så vinner man inte” berättigar oxå många spelares vanor för dem själva samt för andra. Att statistiken tydligt meddelar att det är knapp chans att faktiskt vinna något av nog värde bryr de flesta sig inte om. Kanska skall man som proffspelaren Gert gambell säger: Ge Turen En Chans.

De som spelar på lotto sedan många år tillbaka har förmodligen strikta regler kring sitt spelande. Antagligen avsätter de en speciell summa per månad som får gå till spel. Eller spelar samma rader varje vecka, år efter år.

Man kan idag gå tillväga på en del annorlunda sätt för att satsa å lotto. Antingen gör man på gammeldags vis och knallar ned till sitt spelombud, beställer en fika samt en kaka samt sätter sig på en stol för att i lugn och ro samt med begrundan fylla i sin lottorad. Sedan betalar man samt går hem och väntar på lotto onsdag resultat eller lotto lördag resultat, beroende på vilken veckodag man är på. Denna ritual följs av många svenska, särskilt en aning äldre samt bryts inte för mycket i världen.

Internet har betytt mycket. Oz Lotto har satt press på Svenska Spel som en dag bara måste ge mer tillbaka till spelarna. Men framför allt kan man betala framåt i tiden och behöver inte köpa nya lottolappar varje vecka.

Den yngre lottospelaren bänkar sig före datorn för att fylla i sin lottokupong samt med bara ett litet antal klick är raden inskickad. Charmen i att spela lotto är utbytt mot effektivitet runt spelandet, vilket passar i dagens stressade samhälle.

Spelstopp infaller vid samma tid var veckan, kl. 17.15 på onsdagar och 17.45 på lördagar. Spel till lördagens lotto resultat dragning är fortfarande mest populär, men många spelar oxå till onsdagens lottodragning.